TMS - 3 písmená, ktoré vám pomôžu konkurovať väčším dopravcom

Wstecz
Tips & Tricks
Patricia Romanikova, 23.06.2022
Skratka TMS, z anglického Transport management system, predstavuje online nástroj, ktorý sa používa na celom svete na riadenie prepráv dopravných spoločností. Aké sú jeho hlavné výhody? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Moderná doba ponúka nové možnosti vo všetkých oblastiach nášho života, podnikania nevynímajúc. Keďže sa technológie stali široko dostupnými, aj **konzervatívne odvetvia ako logistika a doprava sa dnes obracajú k využívaniu digitálnych riešení. **

Digitalizácie sa netreba báť. Naopak, používaním správnych digitálnych nástrojov môžu aj malí a strední dopravcovia zvýšiť svoju konkurencieschopnosť, a zároveň znížiť náklady na prevádzku.

Vývoj a údržba vlastného systému TMS je dosť nákladná a takéto výdavky si môžu dovoliť naozaj len veľkí dopravcovia. Jediným riešením pre malých a stredných dopravcov je kúpiť a používať TMS software od špecializovaných spoločností, ktoré sa zaoberajú priamo vývojom TMS riešení. Takto môžu mať podobný systém ako ich veľkí konkurenti bez toho, aby museli investovať do vývoja vlastného softvéru. Pozrime sa na konkrétne výhody používania systému TMS.

Lepšie služby pre zákazníkov

Informácie uložené v online prostredí sa ľahko zdieľajú s klientmi. V systéme Transportly TMS môžete jediným kliknutím zdieľať s klientom stav prebiehajúcej prepravy vrátane polohy vozidla v reálnom čase. Klient si tak môže sám skontrolovať stav svojich prepráv bez toho, aby vás musel kontaktovať.

Odľahčenie dispečerov

Čím menej musia dispečeri komunikovať s klientom a pravidelne ho informovať, tým viac času majú na činnosti, pri ktorých je ľudská sila nenahraditeľná.

Komunikácia s vodičmi

Transportly TMS sa skladá z 2 aplikácií - desktopovej aplikácie pre dispečerov a mobilnej aplikácie pre vodičov. Vodič si tak môže byť istý, že nájde všetky potrebné informácie uložené v systematickej štruktúre na jednom mieste. Na druhej strane dispečer má taktiež poruke všetky dôležité informácie o prebiehajúcich prepravách priamo vo svojej aplikácii.

Prístup k dokumentom

Papierové dokumenty a poznámky uložené v kancelárii sú zamestnancom prístupné iba vtedy, ak sa nachádzajú fyzicky vo firme. Pri používaní TMS systému máte každý dokument uložený online, a teda dostupný z akéhokoľvek miesta s pripojením na Internet, napríklad aj z pohodlia vašej obývačky. Na prehliadanie dokumentov navyše nepotrebujete ani počítač. Úplne si vystačíte s klasickým smartfónom.

Časová efektivita

Čím menej času a úsilia vám zaberú jednoduché činnosti, ktoré môže vykonávať počítač, tým viac času môžete venovať povinnostiam, pri ktorých ste nenahraditeľní. Nezáleží na tom, či chcete rozšíriť svoje podnikanie, získať viac zákazníkov alebo mať viac voľného času a chodiť z práce skôr domov. TMS vám to pomôže dosiahnuť.

Dizajn bez názvu (2).png

Veríme, že vám náš blog pomohol pochopiť výhody prechodu z tradičných metód riadenia prepráv k digitálnym riešeniam. V podstate ide o malú zmenu v pracovnom procese s veľkým vplyvom na vaše podnikanie. Nie je potrebné dodávať, že každý, kto to s podnikaním v nákladnej doprave myslí vážne, skôr či neskôr začne využívať systém TMS. A to platí ako pre konzervatívne spoločnosti, ktoré používajú na riadenie prepráv pero a papier, tak aj pre mladé ambiciózne podniky. Vyskúšajte Transportly TMS ešte dnes na prvých 30 prepráv úplne zdarma.

Zaregistrovať sa

autor_vizitka_transportly 750x300px.png

Więcej polecanych artykułów

Trends 2024
Logistics in 2024: Key Trends Redefining the Industry
Petra Nagajdová, 05.03.2024

Staying ahead of the curve is essential in the ever-evolving world of logistics. To help you navigate this dynamic landscape, we're highlighting the most impactful trends shaping the industry in 2024. Let's dive in!