Ako nastaviť Špedičný modul

Înapoi
Tips & Tricks
Patricia Romanikova, 09.03.2023
Špedícia pri správe vlastného vozového parku je obchodný koncept v oblasti logistiky, ktorý v posledných rokoch získava na popularite. Či už je to váš prípad, alebo sa zameriavate výlučne na špedičné služby, poďme sa bližšie pozrieť na nastavenie Špedičného modulu v nástroji Transportly TMS, ktorý je určený pre etablované spoločnosti, ale aj pre tie, ktoré so špedičnými činnosťami len začínajú.

Spätná väzba od našej komunity hovorí jasne a zreteľne: “Ak má byť Transportly TMS jediným nástrojom, ktorý používame, musíme byť schopní spravovať aj špedičné činnosti.” A keďže celý proces vývoja nástroja Transportly TMS sa točí okolo našich zákazníkov, rozhodli sme sa ho prispôsobiť aj pre špedičné činnosti prostredníctvom nového modulu s názvom Špedičný modul. Tu je stručný návod, ako ho nastaviť.

Krok 1: Odomknite Špedičný modul v nástroji Transportly TMS

Skvelá správa! Špedičné funkcie je možné začať používať ihneď po zaregistrovaní 14-dňovej bezplatnej skúšobnej verzie balíka Carrier + Forwarder alebo balíka Freemium, ktorý je k dispozícii zadarmo až do 30 registrovaných prepráv mesačne.

Krok 2: Pridanie dopravcov do adresára

Po registrácii je potrebné si vytvoriť adresár vašich dopravcov. Jedná sa o dôležitý krok, pretože tento adresár budete neskôr využívať pri priraďovaní transportov.

Krok 3: Odoslanie prepravného príkazu dopravcovi

V tomto kroku môžete vytvoriť prvú objednávku prepravy pre externého dopravcu v nástroji Transportly TMS. Zabudnite na ručné písanie e-mailu dopravcovi so všetkými podrobnosťami o preprave. Teraz mu môžete poslať PDF vygenerované nástrojom Transportly TMS.
Po vytvorení externej prepravy a vyplnení potrebných údajov máte možnosť na stránke
„Odoslať objednávku na prepravu“, čím sa vybranému dopravcovi odošle PDF súbor so všetkými potrebnými údajmi, ktoré ste vložili do systému.

Krok 4: Sledovanie vozidiel v aplikácii Transportly Driver

Chcete posunúť svoju prepravu o krok ďalej? Požiadajte vodiča, aby si stiahol aplikáciu Transportly Driver, ktorá bude sledovať doručenie vášho tovaru počas celého trvania prepravy. Ak to chcete urobiť, stačí kliknúť na „Pozvať vodiča do aplikácie“ a vášmu vodičovi sa automaticky odošle textová správa s odkazom na stiahnutie aplikácie Transportly Driver s jednorazovým kódom* pre vodiča.

*Telefón vodiča sa sleduje len počas aktívnej prepravy pre vás.

Na čo teda čakáte? Odomknite si teraz modul prepravy a začnite objavovať všetko, čo Transportly TMS ponúka. Od kompletného prehľadu všetkých prepráv uskutočnených externými dopravcami a ich cien až po všetky adresné údaje dopravcov na jednom mieste - vďaka tomu môžete vytvárať všetky druhy štatistických ukazovateľov pre svoje potreby a potreby svojej spoločnosti, aby ste mohli ďalej napredovať.

Mai multe articole recomandate

Trends 2024
Logistics in 2024: Key Trends Redefining the Industry
Petra Nagajdová, 05.03.2024

Staying ahead of the curve is essential in the ever-evolving world of logistics. To help you navigate this dynamic landscape, we're highlighting the most impactful trends shaping the industry in 2024. Let's dive in!