TMS – 3 betű, amely segít Önnek felvenni a versenyt akár nagyobb szállítmányozó cégekkel is

Back
Tips & Tricks
Patricia Romanikova, 23.06.2022
A TMS, vagy forgalomirányítási rendszer, egy világszerte használt online eszköz a közlekedési társaságok mindennapi munkafolyamatainak irányítására. Mik a fő előnyei? Ha szeretne többet megtudni, kérjük, olvasson tovább.

A modern idők vívmányai új lehetőségeket kínálnak életünk minden területén, és ez alól az üzleti élet sem kivétel. Mivel a technológiák már széles körben elérhetők, a konzervatív iparágak is a digitális megoldások felé fordulnak.

A digitalizáció nem ördögtől való. Sőt, a megfelelő digitális eszközök használatával a kis- és közepes méretű közúti fuvarozó vállalatok is csökkenthetik üzemi tevékenységük költségeit, és növelhetik versenyképességüket.

Egy saját TMS rendszer kifejlesztése és karbantartása nagyon költséges, és az ilyen kiadásokat csak a nagyobb szállítmányozók engedhetik meg maguknak. Az egyetlen megoldás a kis- és közepes méretű fuvarozó cégek számára az, ha más vállalatoktól vásárolt TMS software használnak. Így lehetőségük nyílik arra, hogy hasonló rendszerrel rendelkezzenek, mint nagy versenytársaik, anélkül, hogy saját szoftver fejlesztésébe kellene invesztálniuk. Vegyük sorba a digitális TMS rendszer használatának konkrét előnyeit.

Jobb ügyfélszolgálat

Az online is elérhető információk könnyen megoszthatók az ügyfelekkel. A Transportly TMS rendszerben egy kattintással megosztható a klienssel a folyamatban lévő szállítás állapota, a jármű valós idejű helyzetével együtt. Az ügyfél így saját maga is ellenőrizheti szállítmányait anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépnie Önnel. Nincs több telefonon, vagy e-mailben érkező megkeresés. Ez elég jól hangzik, nem igaz?

A diszpécserek tehermentesítése

Diszpécsereinek minél kevesebbet kell kommunikálniuk az ügyféllel, és minél kevesebbszer kell tájékoztatniuk őt, annál több idejük marad az olyan tevékenységekre, ahol az emberi erő pótolhatatlan.

A járművezetőkkel való kommunikáció

A Transportly TMS egy 2 alkalmazásból álló csomagban érkezik – az egyik egy asztali alkalmazás a diszpécserek számára, a másik pedig egy mobilalkalmazás a járművezetőknek. A sofőr így biztos lehet abban, hogy minden szükséges információt rendszerezetten, egy helyen talál. Másrészt a diszpécser egy kattintás segítségével megszerez minden szükséges információt a folyamatban lévő szállításról.

A dokumentumokhoz való hozzáférés

Amennyiben minden dokumentumot az irodában tárol, vagy az épületben lévő szerveren, akkor ezek a dokumentumok kizárólag akkor érhetők el, ha fizikailag épp a vállalatnál tartózkodik. A TMS rendszer segítségével minden benne tárolt dokumentum elérhető online. Ez azt jelenti, hogy otthon a kényelméből is hozzájuk férhet, vagy bármely más, internetkapcsolattal rendelkező helyről. Lehet, hogy még számítógépre sincs hozzá szüksége, a legtöbb esetben elég egy egyszerű okostelefon is.

Időhatékonyság

Minél kevesebb időt és erőfeszítést fordít azokra az egyszerű dolgokra, amelyeket a számítógép is el tud végezni, annál több időt tud szánni azokra a feladatokra, amelyekhez Ön pótolhatatlan. Akár a vállalkozását szeretné bővíteni és új ügyfeleket akar keresni, akár több szabadidőre vágyik, hogy előbb hazamehessen a munkahelyéről, a TMS segít mindezt elérni.

Dizajn bez názvu (3).png

Reméljük, hogy blogunk segített megérteni a hagyományos irányítási módszerekről a digitális megoldásokra való átállás előnyeit. Alapvetően csak egy apró változtatás a munkafolyamatban, amely azonban nagy hatással van vállalkozására. Mondanom sem kell, hogy mindenki, aki komolyabban foglalkozik a teherszállítással, előbb-utóbb elkezd TMS rendszert használni. Ez a táblát és papírt használó konzervatív cégekre és a fiatal, törekvő vállalatokra egyaránt érvényes.

Bejelentkezés

autor_vizitka_transportly 750x300px.png

More recommended articles

Press Release
Introducing Transportly: TMS that improves your daily workload
Patricia Romanikova, 06.04.2022

We are proud to introduce Transportly, a brand new Transportation Management System for effective day-to-day operations of road cargo carriers.

Trends 2024
Logistics in 2024: Key Trends Redefining the Industry
Petra Nagajdová, 05.03.2024

Staying ahead of the curve is essential in the ever-evolving world of logistics. To help you navigate this dynamic landscape, we're highlighting the most impactful trends shaping the industry in 2024. Let's dive in!